Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема
Коментари Харесай

Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие интернационален юношески семинар на тематика “Европа: Презареждане” на 23 април в Информационния център на МО на ул. „ Г. Раковски” 106 от 10.00 ч. Семинарът е проведен от Националната студентска конфедерация по стратегия “Еразъм+” на Европейски Съюз от 22 до 29 април 2018 година с поддръжката на Съюза на европейските федералисти и Европейското придвижване в България.
Проектът ще посрещне нуждата да се осведоми новото европейско потомство по какъв начин работят европейските институции и правата и отговорностите, които носи европейското поданство.Младежки водачи от 14 европейски страни ще получат на практика умения по какъв начин да споделят Европейски Съюз към младите жители и изградят потенциал за образуване на осведомителни събития за поощряване на интензивно европейско поданство.. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат употребявани от всеки един участник на локално ниво и по този начин ще се реализира мултипликационен резултат.
Необходимостта от осведоменост по отношение на образуването на европейските политики по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и от доближаване на европейските институции до жителите и превъзмогване на демократичния недостиг на съюза прави тематиката на семинара изключително настояща.
Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, членовете на Екологичен потенциал Андрей Ковачев, Ева Майдел и Петър Курумбашев, както и френският дипломат Ерик Льобедел ще дискутират с участниците главните провокации пред Европейски Съюз и ще им оказват помощ да изградят умения за европейска връзка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР