Вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, за да се информира

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, за да се информира
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова посети в болница пострадалите в катастрофа в разградско

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, с цел да се осведоми персонално за положението на потърпевшите при злополуката, станала по-рано през днешния ден край Разград. Йотова е патрон на Осмия капански събор в село Садина и откакто научила за пътния случай със 17 души от село Срацимир, незабавно тръгнала към Разград.

Илияна Йотова, дружно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с потърпевшите и с лекарите, след което отпътува от Разград.

Най-тежко е положението на 81-годишния дядо Еньо от Срацимир, който е в кома, със съчетани контузии и заплаха за живота. Останалите потърпевши са контактни, с разнообразни фрактури и пострадвания, заяви окръжният прокурор на излизане от болничното заведение. По неговите думи Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли потребност от кръводаряване, само че лекарите са декларирали, че разполагат с всичко належащо.

Водачът на тира - 48-годишният П.С. от Разград, е арестуван, защото е карал с несъобразена с пътните условия скорост, посочи Тодоров.

Тежката злополука, която затвори пътя от Разград за Благоево, стана малко след 10.00 ч. през днешния ден. Микробус " Форд Транзит " със силистренска регистрация и разградски тир се удариха челно на един от завоите към местността " Пчелина ". В буса, каран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина. При конфликта бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 18 души (с водача) бяха откарани в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Разград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР