Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Пловдив 10-ия Европейски форум на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Пловдив 10-ия Европейски форум на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът откри в Пловдив 10-ия Европейски форум за социална и солидарна икономика

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Пловдив 10-ия Европейски конгрес на субектите на обществената и солидарната стопанска система. Във форума, който продължава до 23 юни, вземат участие над 100 обществени предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина. Организатори на събитието са Националният съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и обществената политика.

Илияна Йотова благодари на Националния съюз на трудово-производителните кооперации, който макар всички компликации не стопира да подава ръка и да пази правото на уязвимите да развиват своите качества и да се усещат потребни за развиването на обществото. „ Ние сме в непрестанен контакт със обществените предприятия в цяла България, дружно работим за техните проблеми “, уточни вицепрезидентът. „ Националният съюз знае цената на понятията взаимност и правдивост, които в днешно време от ден на ден обезценяваме “, посочи Йотова.

Вицепрезидентът благодари и на Международния панаир в Пловдив, който за поредна година дава опция за основаване на потребни контакти и дълготрайно съдействие.

„ Днес тук сме представители на всички институции. Това е освен жест, а явен общ ангажимент, че ще развиваме обществената и солидарната стопанска система – както благодарение на Европа, по този начин и със лични старания “, съобщи Илияна Йотова. Тя прикани този вид стопанска система да заеме основно място в оперативните стратегии, които втора година са в застой, и в плановете по Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ Благодаря на университетските среди за представителството им на форума. Това е гаранция за бъдещите експерти, които ще се вземат решение проблемите на обществената и солидарната стопанска система “, акцентира вицепрезидентът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР