Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че държавността се руши по безпрецедентен

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че държавността се руши по безпрецедентен
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Държавността се руши по безпрецедентен начин

Вицепрезидентът Илияна Йотова разгласи, че държавността се разрушава по невиждан метод. И добави, че нищо положително не чака България след сходен опит да бъдат заобиколени европейските институции, написа " Нова телевизия ".

Според Йотова от записа се чува „ опит за завземане на страната ”. Самата тя била разочарована, тъй като вярвала в обещанията на Мария Габриел и Николай Денков в опита за сформиране на държавно управление. Илияна Йотова отбрани президента Румен Радев във връзка с обвиняванията към него, че съзнателно бави втория мандат. Йотова напомни, че в Конституцията няма период за това.

Засега записът публикуван от Радостин Василев се разяснява единствено от вицепрезидента Илияна Йотова. Президентът Румен Радев пази безмълвие.

„ Аз може би бях от тези малко български жители, които имаха вяра на показаното от претендентите за министър-председатели в лицето на Габриел и Денков – че в действителност се мисли за устойчиво държавно управление, което в къси периоди да реши най-наболелите проблеми на хората. Големият отсъстващ, от това което чухме, са българските жители. Там не се приказва за бюджет, за приходи, за инфлация ”, съобщи Йотова.

Но чутото оставило друго усещане у нея.

„ Там се приказва за това по какъв начин би трябвало да бъде превзета страната. В мен остава тягостното чувство, че се готви скрит план против българската държавност. На всевъзможни равнища – във вътрешнополитически проект, във външно политически ”, сподели вицепрезидентът.

Йотова, която преди да стане вицепрезидент, беше евродепутат, акцентира, че споменаването на европолитици е невиждано.

„ Нищо положително не чака България, познавам добре европейските нрави и сходен опит да бъдат дискредитирани тези институции и бъдат заобиколени личните ни европейски правила и закони няма по какъв начин да не бъде маркиран ”, съобщи Йотова.

„ Казвам, че се прави невиждан опита да се завладее страната, тъй като какво значи законно или не, да уволниш с кървави подписи на министри занапред, да обсъждаш по този безпардонен метод президентската институция ”, сподели Йотова.

А на обвиняванията, че президентът съзнателно бави мандата на ПП-ДБ, вицепрезидентът зададе риторичен въпрос.

„ Кой се опасява от това, че мандатът не беше даден първите 24 часа? ”, попита Йотова.  

Въпреки всичко, съгласно нея кабинет може да има, в случай че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се обединили към промяната на основния прокурор Иван Гешев, както се твърди в записа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР