Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в ефира на bTV побоя на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в ефира на bTV побоя на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът за побоя в Скопие: Това е част от съзнателна политика на РСМ към български граждани

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в ефира на bTV побоя на български жители преди мача сред Шкупи и Левски в Скопие.

" Това е част от съзнателна политика на Северна Македония към български жители, без значение дали те живеят на територията на тази страна, или идват от България. За мен е необяснимо за какво към този момент втори ден под никаква форма не реагира външното ни министерство “, сподели тя.

Според вицепрезидента има разнообразни способи, по които това може да се направи.

" Най-малкото е да се извика посланикът на България в Скопие, с цел да знаем информацията от първа ръка. Да зададем нашите въпроси към РСМ, към държавното управление, към министър-председателя “, счита Йотова.

Според нея в Северна Македония има сили, които желаят да попречват вписването на българите в конституцията на РСМ.

" Защо тези 166 подписа, събрани от партиите (б.р. ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС) бяха показани единствено от дребната коалиция (б.р. ПП-ДБ), оставам този въпрос открит, несъмнено ще получим отговор до края на вечерта “, разяснява Йотова във връзка внасянето на законопроекта за промени в Конституцията, подсилен от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Тя добави, че тематиката за наложителна смяна в Конституцията ни я е почнал президентът Радев през есента на 2019 година в поредност от срещи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР