Вицепрезидентът Илияна Йотова е възмутена от управляващите в София. По-голяма

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова е възмутена от управляващите в София. По-голяма
Коментари Харесай

Йотова е възмутена: По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала

Вицепрезидентът Илияна Йотова е възмутена от ръководещите в София. По-голяма безхаберност и беззащитност в София не съм виждала последните години, съобщи тя.

“В самото ръководство и в подкрепящите партии има тежки подозрения по какъв начин са правени сметките в страната ”, сподели Йотова.

Тя даде за образец решението на парламентарната комисия по опазване на здравето да не поддържа законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година

“Много се надявам на съдържателна полемика в пленарна зала и да забележим по какъв начин ще бъде признат бюджетът на първо четене. Дано разсъдъкът проговори ”, сподели вицепрезидентът.

По думите ѝ измежду националните визиите има доста способени хора що се отнася до финансите и до справяне с държавния бюджет

„ Много се надявам, че тези хора няма да изкривят физиономиите си пред личните си огледала и да гласоподават нещо, което е в ущърб на българските жители, колкото и да са водени от мисълта да вземат участие във властта ”, разяснява тя.

В проектозакона за бюджета за 2024 година няма член, че ще се продават земи от Държавния аграрен фонд. Това е подправена вест, сподели министърът на финансите Асен Василев през вчерашния ден.

Той разяснява думите на президента Румен Радев, който съобщи, е неприемливо желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд.

“Финансовият министър беше оголен ”, безапелационна бе Йотова

“Първо от министъра на земеделието, който е споделил в процеса на разискване на бюджета, че се готвят да продават аграрни земи. А по-късно от парламентарната комисия по земеделието, храните и горите ”, добави тя.

Според нея Асен Василев евентуално е считал, че някъде в многото числа и полемики може да продаде този аграрен фонд

По-голяма безхаберност и беззащитност в София не съм виждала последните години, сподели Йотова. Думите й бяха предизвикани от въпрос по отношение на протичащото се в общинския съвет.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР