Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на празника на град Перущица

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на празника на град Перущица
Коментари Харесай

Илияна Йотова бе гост на честването на 50 години град Перущица

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе посетител на празника на град Перущица във връзка 50-годишнината от оповестяването на обитаемото място за град.

"Едва ли тези 50 години могат да поберат величието на този град - величието на Перущица. Преди цели 8 хиляди години тук, по тези места хората са създавали цивилизация, древност, просвета, обучение, такива, каквито не са познати по доста краища на света ", с тези думи стартира словото си вицепрезидентът Илияна Йотова. "Тук през 1876 елементарните хора записаха в златната хроника на България образците за подвиг и за страдалчество. В градове като Перущица може да се види какво значи подвиг, какво значи национализъм и родолюбие. Посланието на героите на Перущица през днешния ден значи самочувствие, че сме българи, стига сме се вайкали, че сме последни в Европа, че сме на последните места в класациите. Нека всички дружно да вземем нашия живот в ръцете си и да работим дружно. Героите на Перущица демонстрираха, че когато са дружно и сплотени, имат самочувствието на българи, на народ. По този урок трява да се учим и да научим и децата си, уточни още вицепрезидентът. Днешната ни идея е развита, постоянна и просперираща България ", сподели още тя.

"На този ден с Указ 829 на Народното събрание преди 50 години Перущица е оповестена за град. Това събитие е дело на амбициозни наши съграждани, сложили си за цел родното ни място да има друго означение на картата на България ", стартира словото си кметът Ради Минчев. Но, означи той, Перущица е белязана да бъде вписана в историята на отечеството доста по-изначало. Археологическите свидетелства на града ни датират от преди 8 000 години, когато към Червената черква е съществувало античното населено място Драговец, уточни Минчев.

Кметът на града сподели, че е разчувствуван от това - негова да е честа да означи тази знаменателна годишнина и уточни, че синовен дълг на жителите на Перущица е работят за по-добър живот и за популярност на родния град, тъй като същинската му полезност са неговите поданици.

Тържествената гала на площад "27-ми Априлий ", стартира с издигането на националния байрак, продължи с изяви на самодейни сформира и ще завърши късно вечерта с празнични илюминации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР