Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания представиха новото издание на инициативата

...
Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания представиха новото издание на инициативата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът и британският посланик представиха новото издание на „Посланик за един ден“

Вицепрезидентът и посланикът на Англия показаха новото издание на самодейността „ Посланик за един ден “
 
Тазгодишната тематика е обликът на България на международната сцена
 
Новото издание на самодейността „ Посланик за един ден “ показаха пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия Ема Хопкинс.
 
 пресцентър, Президенството

 
„ Целта ни е да покажем, че младите девойки в България, без значение дали са в огромния град или дребното село, имат упоритости, могат да отстояват позициите си, да възприемат сериозно света, да следват дела, да бъдат водачи “, уточни Илияна Йотова.
 

Инициативата се организира за трета поредна година под патронажа на вицепрезидента и се стреми да окуражи девойки от цяла България да изразят своите възгледи по необятен набор от значими за обществото въпроси.-->
 
 пресцентър, Президенството

 
Посланик Ема Хопкинс показа детайлности за тазгодишната самодейност. Темата е обликът на България на международната сцена. Кандидатите – девойки на възраст 14-18 години, би трябвало да напишат есе на тематика „ Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин бихте разпространявали България на международната сцена? “ или да изпратят малко видео. Крайният период е 12 януари, а английското посолство е основало специфичен уебсайт за самодейността –
 
Победителките в състезанието ще имат опцията да почерпят ентусиазъм от дами посланици, като се срещнат от близко с тяхната активност. До този миг присъединяване са удостоверили 17 дами посланици в България. Победителките ще вземат участие и в двудневна стратегия във Виена, където ще се срещнат със света на многостранната дипломация. Както предходната година, вицепрезидентът ще работи с победителка в състезанието и ще посрещне всички спечелили в президентството. Инициативата ще приключи по традиция в навечерието на Международния ден на дамата с огромно събитие.
 
„ Неслучайно избрахме днешния ден, с цел да обявим самодейността. Днес е Международният ден за правата на индивида, в който означаваме 71 години от Всеобщата декларация за правата на индивида, която е един от най-важните документи на Организация на обединените нации. За страдание, в XXI век огромна част от тези права са единствено на хартия и сме надалеч от стандартите, които желаеме да реализираме като общество. Нещо повече – в избрани насоки следим съществено оттегляне “, акцентира Илияна Йотова. Вицепрезидентът посочи, че задачата на самодейността е и да възпитава младежи, които ценят главните човешки права.

 
Вицепрезидентът Йотова показа усещанията си от миналогодишния „ Посланик за един ден “ и работата си с Моника Митова от Благоевград. Моника не можа да участва на днешното показване, защото е в Абу Даби на кандидатстудентски изпит и желае да учи интернационалните връзки. Моника е деен младеж, непрекъснато търсещ непознатото. Участва в разнообразни начинания, след извоювани състезания е била в доста точки на света. Това лято беше в Индия по стратегия за младежи.
 
Вицепрезидентът възнамерява дружно със своята победителка в тазгодишния конкурс да посети разнообразни краища на България, където тя ще има опцията директно да контактува с хората и да се запознае с метода им на живот. „ За да бъдеш сполучлив посланик, да бъдеш дипломат на родното по света, на първо място би трябвало да познаваш родината си и сънародниците си “, уточни Илияна Йотова.
 
„ Имам и персонална премия за момичето, с което ще работя. Тя ще бъде част от моята делегация при едно от пътуванията ми в чужбина за среща с наши сънародници. Тя ще бъде нашият представител и ще споделя за България. Искам да основа самочувствие в нея, че има всички качества да бъде водач, от който на следващия ден ще зависят решенията в народен проект, а за какво не и в международен “, акцентира вицепрезидентът.
 
На представянето на „ Посланик за един ден “ участваха две от миналогодишните участнички. Евелина Димитрова от Галиче и Елена Станева от Пловдив споделиха своите прекарвания по време на присъединяване си и развиването си след самодейността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР