Вицепрезидент на разследваната у нас и в САЩ за пране

...
Вицепрезидент на разследваната у нас и в САЩ за пране
Коментари Харесай

Вицепрезидент на NEXO работил за Прокопиев

Вицепрезидент на разследваната у нас и в Съединени американски щати за пране на пари (в това число на лица, финансиращи терористи), машинация на инвеститори и заобикаляне на глобите против Русия криптобанка NEXO е някогашен върховен кадър на издателската корпорация на Иво Прокопиев – „ Икономедиа “, написа " Труд ".

Александър Починков, който е вицепрезидент „ Инженеринг “ в определяната от проверяващите като криптопирамида от величината на OneCoin на Ружа Игнатова компания, е бил дълготраен чиновник на енергийния необут. От профила му в бизнесмрежата LinkedIn излиза наяве, че е стартирал кариерата си в „ Капитал “ още през 1997 година, когато постъпва на работа като систематичен админ в едноименния седмичник „ Капитал “ и извършва длъжността до 2000 година

От юли 2013 до юни 2018 година пък е бил основен механически шеф на издателската империя на Прокопиев. Разделя се с „ Икономедиа “ точно, с цел да отиде през 2019 година в NEXO. 

В България NEXO работи през дъщерна компания „ Ен Ди Европейски Съюз “ ЕООД, която обаче в действителност е разработчик на продуктовото портфолио на компанията и в нея се намира и действителният действен екип на криптобанката. 100% притежател на „ Ен Ди Ес “ ЕООД е записаното в швейцарския кантон Цуг сдружение NEXO, което пък от своя страна е благосъстоятелност на записаното в американския щат с офшорно законодателство Делауеър NEXO Inc.

Отделно има NEXO Financial Services LTD във Англия, към този момент закритото NEXO Services OU в Естония, NEXO Services UAB в Литва, NEXO Finance Limited в Хонконг, NEXO AG на Маршаловите острови и NEXO Capital Inc на Каймановите острови. 

Според данните от българските проверяващи по-голямата част от тези сдружения действително са били кухи компании и пощенски кутии, основани, с цел да може да се приложи класическата за финансовите пирамиди скица Понци, само че в цифрова среда.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР