Вицепремиерът Валери Симеонов отправи тежки обвинения към боса на Лукойл

...
Вицепремиерът Валери Симеонов отправи тежки обвинения към боса на Лукойл
Коментари Харесай

Валери Симеонов с тежки обвинения към Валентин Златев

Вицепремиерът Валери Симеонов насочи тежки обвинявания към боса на „ Лукойл ” Валентин Златев. Лидерът на НФСБ нападна предприемача поради цените на горивата.

„ Ситуацията в последните дни много се усложни. Имаше решение на Министерски съвет за пробутване на законопроект, с който да се отсрочи въвеждането в деяние на Закона за горивата, само че се организираха няколко срещи на равнище министър-председател.
Виждаме едно притеснително съмнение за приемане на закона във типа, в който го предлага Министерски съвет, отива се на вид отсрочване на наредбата, което на пръв взор води до извода, че законът ще бъде отсрочен ”, разяснява Симеонов пред ТВ Европа.

„ Притесняват ме няколко нюанса в това решение. Отлагат до 6 месеца въвеждането на разпоредба за използването на закона. Това обаче може да значи и 10 дни. При една такава редакция на текста всички тези хора, клетници, които са сложени на колене, с цел да се угоди на монопола, на огромните играчи, всички те стават заложници на политическата обстановка в идващите месеци, а тя е непредвидима. Никой не знае по какъв начин ще надделее лобито на огромните петролни магнати и търговци. До момента се вижда, че това към този момент стартира да надвива над решението на Министерски съвет ”, уточни той.

„ След срещата на Златев и кохортата му с Борисов имаме нова позиция на ръководещите ”, съобщи той.

„ Има и втори риск: неналичието на разпоредба не пречи законът да се ползва, в случай че не в неговата целокупност, то отчасти. В закона има задоволително точни параметри – размер на цистерните, въвеждане на нови уреди, банкова гаранция... Всички тези неща са с съответните си стойности. Не виждам какво пречи част от параметрите да стартират да се ползват без разпоредба ”, разясни Симеонов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР