Вицепремиерът Валери Симеонов днес разкри, че националната телевизия Би Ти

...
Вицепремиерът Валери Симеонов днес разкри, че националната телевизия Би Ти
Коментари Харесай

Вижте коя е офшорката собственик на Би Ти Ви, за която съобщи Валери Симеонов


Вицепремиерът Валери Симеонов през днешния ден разкри, че националната телевизия Би Ти Ви е благосъстоятелност на офшорка, записана на бермудските острови.
Борците против корупцията и офшорките се оказаха корпорация от атлантически остров с размера на квартал "Надежда ".
Проверка на ПИК откри, че даже по формалната версия за бермудски притежател има дупки. Спрямо българския търговски указател сдружението БТВ Медиа Груп е благосъстоятелност не на бермудската компания CME Enterprises, а на Си Ем И България Би Ви – Нидерландия. Регистрацията „ Би Ви “ е тип офшорна благосъстоятелност, разрешено и контролирана от холандското законодателство. Проверка на адреса от Гугъл Maps ни води към маркирана с лого на друга компания бизнес постройка в Амстердам и до ресторант за бързо хранене от веригата "Събуей ".
Официалната версия е, че холандската офшорка е благосъстоятелност на бермудската офшорка CME Enterprises, учредена от Роналд Лаудер и Марк Палмър. Към момента обаче бермудската офшорна регистрация не разрешава да се види крайния притежател на националната телевизия. Интересното е и че на оповестения формален адрес на CME Enterprises на Бермудите има само двуетажна къща с козметично студио за педикюр на първия етаж.
Около 48% от CME Enterprises публично са благосъстоятелност на американската компания Time Warner, само че за останалите дялове, всичко остава незнайно. Не на последно място, извънредно подозрителен е и извънредният интерес на американците Лаудер и Палмър към медии само в някогашните руски страни, разясняват пък анализатори и питат - да не се окаже, че зад техните дялове стоят хора със славянски имена?
"Дали публицистите от такава офшорна телевизия имат моралното право да раздават присъди кой бил подкупен или не в България? И дали българското държавно управление най-сетне ще сметне за подходящо да намерения дали е обикновено собствеността на националната телевизия Би Ти Ви да бъде прехвърляна сред задгранични и офшорни корпорации със скоростта на носна кърпичка? ", питат още водещи.


Справката за българската благосъстоятелност на малкия екран

На оповестения формален адрес на CME Enterprises на Бермудите има само двуетажна къща с козметично студио


Адресът на офшорката в Холандия води към маркирана с лого на друга компания бизнес постройка в Амстердам и до ресторант за бързо хранене от веригата "Събуей ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР