Вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов сезира прокуратурата с доклада на

...
Вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов сезира прокуратурата с доклада на
Коментари Харесай

Караджов даде на прокуратурата доклада за пътните ремонти -

Вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов сезира прокуратурата с отчета на междуведомствената работна група за пътните поправки осъществяване на инспекция на констатациите в него, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Това стана минути откакто министърът на финансите Асен Василев разгласи, че изпраща въпросния отчет на ДНСК, АДФИ, Народното събрание, а по-късно и на прокуратурата.

" 2,462 милиарда лв. са за скрито строителство, което е предоставено без утвърдени капиталови планове, без строителен контрол, без актове и протоколи и без приемателна комисия за качеството, както и без гаранции ", сподели Василев.

По думите му строителството е възлагано като настоящ ремонт, с цел да не се афишират публични поръчки и избрани компании да се облагодетелстват. " За да не се изготвят строителни бумаги, да няма гаранция. В противоположен случай нямаше да вършим ремонта на ремонта на ремонта ", добави той.

След изказването на Василев сътрудника му Караджов разгласи, че към този момент е разпоредил на ДНСК да ревизира всички констатации в отчета, свързани с изказвания за нарушавания на Закона за устройство на територията. Във връзка с това началникът на ДНСК през днешния ден е издал заповед да бъдат тествани на място и по документи всички проблематични пътни сектори, изредени в отчета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР