Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред БНТ, че с повишаването на

...
Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред БНТ, че с повишаването на
Коментари Харесай

Томислав Дончев обмисля по-високи заплати за учителите и служителите от публичния сектор в Северна България

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи пред Българска национална телевизия, че с повишението на заплатите в просветителната система и обществения бранш на жителите в Северна България тази част от страната ще стартира да догонва по хонорари надалеч по-богатите райони на юг. Той посочи, че това е негова концепция, която най-вероятно ще предложи за разискване.

По думите му единствено с построяването на транспортни връзки няма по какъв начин най-бедният район в Европейския съюз да тръгне напред. Именно поради това компании от по-изостаналите финансово региони могат да получават бонуси при кандидатстването си за европейски пари. Все отново той акцентира, че " без транспортна съгласуваност няма късмет за икономическо развиване ".

Дончев сподели още, че въвеждането на електронното държавно управление в България ще бъде безценен развой заради една съществена причина - обновяването на компютрите и принтерите в администрацията, като посочи, че разходът по това перо доближава 10 млн. лева на година. Самите регистри и електронната съгласуваност не коствали толкоз доста.

" Тук обаче има и различен проблем. Само за основаването на 10 електронни регистри се трансформират към 100 закона ", съобщи вицепремиерът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР