Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че е най-логично България да се

...
Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че е най-логично България да се
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Най-логично е България да се дели на 4 региона

Вицепремиерът Томислав Дончев счита, че е най-логично България да се дели на четири административни района на обмисляне. Това се разбра от думите му в предаването " Седмицата " на Дарик радио.
В края на януари министърът на районното развиване Николай Нанков разгласи по време на праламентарния надзор, че следва да се направи ново райониране на страната за потребностите на европейското финансиране. Като претекст той уточни обезлюдяването на Северозападна България.
Дончев изясни, че сега няма готово решение, то би трябвало да се вземе в околните години. Обясни, че сега делението в България е такова, че може веднъж да остане отчасти ремонтиран, тъй като е в целите единствено на един от общо трима кметове, в чиито пълномощия попада. Сега задачата е да се укрепят регионите, уточни той като акцентира, че няма да се основават нови административни структури. Според него е добре да се сътвори съвещателна конструкция в обособените райони, която да взима решенията за развиване на задачите райони и в която да се съгасуват авансово всички планове.
В отговор на въпрос уточни, че досега са усвоени 3.2 милиарда лева или 19.8% от европейските дотации, които могат да бъдат употребени до 2023 година По този аршин България се нареждала сред 4 и 7 място измежду другите в Европейски Съюз. Около 62% от средствата пък са контрактувани.
Изрази вяра, че България най-накрая ще се причисли към Шенген до края на годината като уточни, че политическата конспирация по тематиката била отвън България. Посочи, че България не може да си разреши втора или трета категория участие и би трябвало да се стреми към политическото ядро на Евросъюза.
За никого не е елементарно да прави бизнес в такива условия - по този начин вицепремиерът отговори на въпрос за какво инвеститои като ЧЕЗ си потеглят, а на тяхно място не идват също по този начин огромни стратегически вложители. Припомни за политическото напрежение преди няколко години поради сметките за ток, което се е отразило на работата на компанията.
В отговор на въпрос разяснява, че съгласно него АЕЦ " Белене " би трябвало да се строи на пазарен принцип - освен във връзка с финансирането на градежа, само че и от позиция на това да се самофинансира във времето напред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР