Вицепремиерът Томислав Дончев коментира в сутрешния блок на Нова телевизия

...
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира в сутрешния блок на Нова телевизия
Коментари Харесай

Томислав Дончев нападна Нинова: Говори неща, на които и тя не вярва

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява в утринния блок на " Нова телевизия " горещата политическа тематика с обрата в позицията на ръководещата партия по отношение на изборите и преференциалния избор.

``
реклама

" В политиката доста причини могат да бъдат открити за всичко. Петъчнното решение за прага на преференциите беше неточност. По-добре е грешката да бъде поправена, вместо да се продължи напук. Винаги се случват неточности, в това число и вие в ефира като водите можете да извършите неточност, вид лапсус ", сподели Дончев, обръщайки се към водещия Виктор Николаев.

" По-важно е желанието и волята на жителите. Особено чувството, че някой ти взима правото да решаваш. Първият и най-солидният мотив за обрата в позицията е, че това е неприятен сигнал за българските жители. Естествено, компромисът не би трябвало да минава граници. Ние не сме правили отстъпки пред левицата, а пред жителите. Тя опозицията постоянно ще е недоволна. Убеден съм, че на левицата даже да бъдат задоволени всичките й претенции, на следващия ден ще постави други ", съобщи Дончев.

Той разяснява и думите на Корнелия Нинова, която разгласи, че Българска социалистическа партия желае машинно гласоподаване, защото протоколите от изборните секции могат да бъдат манипулирани. " Госпожа Нинова приказва работи, на които тя сама не си има вяра. Който е взел участие в избори, знае, че тези неща не могат да се случат. Как да се подправи протокол, като в комисията има и техен представител. Има съвместен надзор. Машинното гласоподаване е хубава тематика. Аз от една страна го одобрявам, то дава късмет да се махнат част от техническите неточности, свързани с преброяване на резултати. Но пък и тематиката сигурност е огромна пречка за машинно гласоподаване. И в чужбина има такива проблеми. Две страни се отхвърлиха от него. На равнище технология не е проблем. Технически е допустимо всички машини да са вързани в мрежа и в 20 ч. да имаме резултата. Но има и опция за електронна офанзива от хакери, да вземем за пример. Ако някой удари изборния развой, това може да значи конституционна рецесия. Самата мисъл, че изборният резултат зависи от технологията на изборите, е неверна. Тя зависи от жителите ", изясни той.

" Една огромна партия от 100 000 индивида е комплициран за ръководство механизъм. Можем ли да подсигуряваме, че всички са безпределно стимулирани, че няма да има нелепости, които да дискредитират всичко останало положително, което е направено. Корупция има, това е реалност. Има и в частния бранш, и в обществения бранш. Тя няма да се реши в случай че е единствено проблем на страната, тя е проблем на оществото. Няма единствено подобен, който е взел, а има и подобен, който дава ", приключи вицепремиерът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР