Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил информация до прокуратурата по аферата Ало,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил информация до прокуратурата по аферата Ало,
Коментари Харесай

Дончев изпрати документи по аферата Ало, Банов съм в прокуратурата

Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил информация до прокуратурата по аферата " Ало, Банов съм ". Пред БНР обаче той съобщи, че тази информация не е негово персонално следствие, а общоприетоо написана процедура.

" Тя се прави при всяко подозрение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, разясни Дончев.

Той означи, че е изпратил всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, инспекции, отчети и което може да бъде от изгода на прокуратурата за задачите на следствието.

Томислав Дончев акцентира, че дава на прокуратурата информацията по аферата " Ало, Банов съм ", в качеството си на вицепремиер, виновен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той обаче отхвърли да разяснява наличието на досието с документи.

Припомняме, че депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева показа запис от диалози на министъра на културата Боил Банов, с който го упрекна в корупционна скица за опрощаване на най-малко 700 000 лева на компанията реализатор за ремонта на Ларгото в София.

След показания запис основният прокурор Сотир Цацаров реагира стремително, като се самосезира и подреди инспекция.

По мотив разкритията на Йончева някогашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи в коридорите на Народното събрание, че е реагирал на случая с Ларгото и го е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък не пожела да разяснява случая, като изясни, че Ларгото е възложен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Изявление даде и самият Боил Банов, който съобщи, че нямало опростени пари и ще съди всеки по трасето. Той разгласи и готовността си да подаде оставка, в случай че тя му бъде поискана, защото " не е роден като министър ".

Вчера обаче стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов го посъветвал да не бърза с оставката, а да изясни случая. С дейностите си министър-председателят посочил, че стои зад Банов, счита самият министър на културата.

По-късно стана ясно, че абсурдът " Ало, Банов съм " се е разрастнал и в МОН. Ангел Ангелов, апетитен за информаторът на Българска социалистическа партия, насочи обвинявания към управлението на министерството на обучение в практикуване на психически тормоз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР