Вицепремиерът Томислав Дончев е пратил тайни клиенти в институциите, за

...
Вицепремиерът Томислав Дончев е пратил тайни клиенти в институциите, за
Коментари Харесай

Томислав Дончев даде месец на чиновниците да се стегнат

Вицепремиерът Томислав Дончев е пратил секрети клиенти в институциите, с цел да видят по какъв начин обслужват жителите и откакто схванал резултата, дава месец на служителите да се стигнат. Това е станало след сигнали от жителите и бизнеса за проблеми при административното обслужване.

Тайните клиенти следили обслужването в 13 централни и локални администрации и 15 съответни услуги, по които са планувани ограничения за понижаване на регулаторната тежест. Между тях са издаване на шофьорско удостоверение, винетни стикери, разпределяне на еднократна помощ при раждане на дете, издаване на картографски и кадастрални скици, удостоверения за характерността на земеделската земя, на виза за планиране, легализация с апостил на документи, издадени от кметове и общински администрации.

Представените отчети след инспекцията демонстрират, че на доста места към момента не са изпълнени законови отговорности на администрацията, не са изменени процедурите и образците на документите и не са приложени признатите облекчения за жителите и бизнеса, се споделя в известието на Министерския съвет.

" Вчера изпратих писма до тестваните администрации, в които им давам период до един месец с цел да отстранят всички установени проблеми и да ми рапортуват какво е свършено. Предстоят нови инспекции ", съобщи вицепремиерът.

Предстои въвеждането на нови наложителни стандарти за обслужване на жителите и бизнеса, заяви пресслужбата. Администрацията на Министерския съвет е създала съответни правила, съобразени с европейската процедура, които дефинират къде да се намират приемните, задължават служителите да обезпечат места за паркиране и система за ред на чакащите, дефинират какъв брой гишета да има, вкарват отдалечено обслужване на консуматори със характерни потребности, стандарт за даване на указателна информация за предоставяните услуги и за понижаване на изискваните документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР