Вицепремиерът Томислав Дончев даде своя коментар за скандала около обвинението

...
Вицепремиерът Томислав Дончев даде своя коментар за скандала около обвинението
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Предизборната кампания започна, но не по правилния начин

Вицепремиерът Томислав Дончев даде своя коментар за абсурда към обвиняването на Елена Йончева към министъра на културата Боил Банов.

" Има си ред, има организация - когато има сигнал за нещо неправилно, без значение какъв брой е меродавен - съответен, неадектавен, незабавно се разпорежда на всички органи да извършат инспекция. Приемали сме всевъзможни сигнали, даже малоумно звучащи. Има и такива и сме длъжни да проверим. Обикновено опозицията споделя - тези са хайдути, а ние споделяме - това не е правилно. Но да забележим кой е отговорен. Това не решаваме ние в ТВ студиото, при всички опити да се внедрява електронно и ефирно правораздаване. Има си органи, които вземат решение. Проверките ги вършат инспектори, проверяващи, стига се до прокуратура ", сподели той в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ".

" Явно предизборната конкуренция стартира. И не стартира по верния метод. Продължавам наивно да считам, че когато става дума за политика и конкуренция, би трябвало да се съревновават хрумвания и цели, и хората да преценяват кои са по-добри. Право на опозицията е да подлага на критика, да действа със сигнали. Но в задатък да се споделя кой е отговорен и да се произнася присъда, е малко прекомерно. Ние в акция ще влезем един месец преди изборите. Дълго време се съпротивлявах да ме назовават политик, само че няма по какъв начин - трансформирал съм се в подобен. По тази причина в годините обратно съм взел участие и следил доста политически акции до момента. Не съм видял акция да е спечелана с сходни причини, с черен пиар. Политическата технология е одобрена по този начин - като не мога да покажа, че съм по-добър, дайте да омаскарим другия. Ако вършим такава политическа акция тя ще е безусловно неприятна за ушите и за очите на българските гласоподаватели ", безапелационен бе Дончев.

Той разяснява и тематиката дали в ГЕРБ са обезпокоени за идните избори. " Да ви наподобявам обезпокоен или мекушав? Изборите ще бъдат извоювани от този, който е по-добър и го посочат българските жители, уповавам се да сме ние. Изборите са оценка за претендентите, лична оценка - аз харевам този и имам вяра в неговите качества. Темата за водачеството в ГЕРБ не стои на дневен ред ", приключи вицепремиерът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР