Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните

...
Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните
Коментари Харесай

Работна среща на министър Демерджиев с пълномощния посланик на Австрия

Вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев организира работна среща с новоназначения през октомври ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Австрия у нас Андреа Икич-Бьом.

В рамките на разговора бе изразено удовлетворение от постигнатото във времето доста положително взаимоотношение в региона на вътрешните работи сред двете страни, както и убеденост, че то ще бъде задълбочено и доразвито в бъдеще. Министър Демержиев оцени високо ролята на Австрия в районните старания за намиране на общи решения на миграционните провокации. Той показа ограниченията, подхванати от България, за ефикасна отбрана на външната граница на Европейски Съюз. В подтекста на настоящите миграционни провокации Н.Пр. Икич-Бьом акцентира нуждата за още по-ефективно и засилено взаимоотношение на страните членки на Европейски Съюз. Пълномощният дипломат на Република Австрия засвидетелства воля и подготвеност да работи за напредъка на двустранните връзки във всички сфери от съвместен интерес.

Министър Демерджиев изрази вяра, че Австрия ще поддържа присъединението на България към Шенген на справедлива основа и предвид на към този момент изпълнените критерии и цялостното използване на Шенгенското законодателство от страната ни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР