Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Сандов обяви за защитена местност залива Корал

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов заяви във " Facebook ", че е оповестил нова предпазена околност - " Залив Корал ".

" Обявяването на предпазената акватория е част от тактиката ни за запазване на морските екосистеми и е по предложение на Сдружение " Да запазим Корал ", изяснява Сандов.

" До 2030 година България би трябвало да има 30% предпазени морски зони и 10% строго предпазени морски зони, като част от уговорките на страната ни съгласно критериите за присъединяване в " Коалиция за висока упоритост за природата и хората " - междуправителствена коалиция към Конвенцията за биологично многообразие, към която България е част от 02.03.2022 година ", написа екоминистърът в оставка.

В границите на предпазената околност се не разрешава:

1. Навлизането на моторни и моторно-ветроходни плавателни средства, с изключение при бедствия, изключителни обстановки, за осъществяване на спешни, контролни и избавителни действия през цялата година и за потребностите на риболова през интервала от 1 октомври до 1 март;

2. Интензивно и екстензивно развъждане на аквакултури;

3. Използване на дънни, тралиращи, драгиращи средства, в това число и бийм трал, депониране на драгажни маси, изхвърляне на отпадни води от плавателни съдове;

4. Изграждане и слагане на изкуствени подводни рифове или атракциони върху и под повърхността на водата;

5. Изхвърляне на канализационни и/или отпадъчни води от сушата и заустване на канализации;

6. Изхвърляне/изпускане на нефтопродукти и други боклуци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР