Вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова, от името на министър-председателя

...
Вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова, от името на министър-председателя
Коментари Харесай

Гергиев е новият директор на Болшой театър

Вицепремиерът на Руската федерация Татяна Голикова, от името на министър-председателя Михаил Мишустин, показа новия общоприет шеф – Валерий Абисалович Гергиев на личния състав на Болшой спектакъл в Бялото предверие на Болшой спектакъл на Русия. Владимир Георгиевич Урин, който беше началник на Болшой Болшой спектакъл от 2013 година, се отдръпна от тази служба по лично предпочитание.

 width=

На събитието в Болшой спектакъл присъстваи министърът на културата Сисия Олга Любимова. Тя също се обърна към публиката. Валери Гергиев е международно прочут диригент. От 1996 година епостоянен живописен началник и държавен глава Академичен Мариински спектакъл. Основател е на влиятелни интернационалните фестивали; от 2011 година оглавява организационния комитет на Международен конкурс Чайковски. По негова самодейност е възродено Всеруското хорово сдружение, въз основа на което е основан Детският хор на Русия, който изнася на най-големите обекти в страната. Музикалната и социална активност на Валери Гергиев бе удостоена с три държавни награди на Руската федерация, купите Народен актьор на Русия, заслужил актьор и Герой на труда, Орден за заслуги към отечеството, II, III и IV степен и медал " Александър Невски ".

По време на срещата Владимир Урин изрази своята признателност към екипа на театъра за годините работа: " Речта ми ще бъде доста къса. Уважаеми сътрудници, бих желал да ви помоля (хората, които участват тук) да предадете от мен на всички, с които работите, най-искрени думи на признателност за 10 години и половина шанс! Преди 10 години и половина година взето решение аз да оглавя този спектакъл. И аз стоях тук тъкмо както в този момент, навръх това място, дружно с Анатолий Генадиевич Иксанов, който предаваше неговия престиж. И това бяха 10 години и половина късметна работа с вас! Няма да давам никакви оценки; оценките би трябвало да бъдат дадени от изцяло разнообразни хора. Но да работя с вас беше наслаждение, тъй като съм безусловно уверен, че има голям брой надарени хора в Болшой спектакъл! И като споделям " надарени хора ", аз имам поради освен актьори, а всеки, няма значение дали е админ, човек, който работи в нашите работилници, в индустриалния отдел, в инженерната част – грамаден брой гении хората. И през тези 10 години и половина всички вие работихте, с цел да се пълнят залите на нашия спектакъл – постоянно съвсем 100 %. Искам да ви се поклоня и да кажа голямо благодаря за 10 години шанс. Благодаря ви! "

Владимир Урин оглави Болшой спектакъл 10 преди години (9 юли 2013 г.). Владимир Урин предложения Туган Сохиев за длъжността музикален началник и основен диригент (от 2014 до 2022 г.), и Махар Вазиев – на поста шеф на балета компания (от март 2016 г.). Между 2013 и 2023 година Болшой спектакъл слага повече от 80 министър председатели – в Историческата, Новата и Камерната сцена. Театърът обърна особено внимание на съветската класика: Садко, Каменният посетител, Снежната госпожица, Юджийн Онегин, Катерина Измайлова, Пиковата дама, Повестта за цар Салтан, Славеят. Рядко изпълнявани творби в репертоара на театъра се появяват: Идиотът от Вайнберг, Асколд Grave от Verstovsky, Billy Budd от Britten, Dido и Aeneas от Пърсел, Il Viaggio a Reims от Росини, Алчина от Хан-дел, Един ден от живота на Иван Денисович от Александър Чайковски, Линда ди Шамуни от Доницети, La Périchole от Офенбах. Такива шедьоври на оперното изкуство като Русалка от Дворжак, Бал с маски от Верди, Проклятието на Фауст от Берлиоз, Тоска от Пучини, Сватбата на Фигаро от Моцарт, Севилският бръснар от Росини, Лоенгрин от Вагнер, La Bohème от Пучини. Адриана Лекуврьор от Cilea завоюва нова интерпретация. Болшой спектакъл показа копродукциите Саломе от Щраус и Лоенгрин от Вагнер с Метрополитен Опера, Алкина от Хендел и Дидона и Еней от Пърсел с фестивала Екс ан Прованс, Били Бъд от Бритън с Английската национална опера и други

Изграждането на филиала на Болшой спектакъл в Калининград ее стартирано, пуснати са в интервенция и работилниците на театъра в Петровски Лейн и хотелски комплекс за гостуващи актьори и индустриални шефове е издигнат на ул. Кузнецки мост. Владимир Урин постоянно е обръщал особено внимание на младежта. Той ще продължи да преподава в Московското учебно заведение за живописен спектакъл, където управлява катедрата по ръководство и стопанска система на театралните изкуства.

Заслужил актьор на Руската федерация (1999) Владимир Урин е бил член на Съвета за просвета и изкуство при президента на Русия от ноември 2018 година Удостоен със званието офицер на Le Ordre national de la Légion d`Honneur (Франция) през 2014 година Удостоен със званието Почетен жител на Кировския район през 2014 година Награден с Орден на достойнството за приноса му към Развитието на съветската просвета през 2017 година Награден с Орден на изгряващото слънце III степен (Япония) през 2019 година Множество медии отразяват назначението на Валери Гергиев на поста общоприет шеф на Болшой Театър на Русия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР