Вицепремиерът на Русия и един от най-скандалните ръководители в страната

...
Вицепремиерът на Русия и един от най-скандалните ръководители в страната
Коментари Харесай

Виталий Мутко окончателно се оттегли от поста президент на РФС

Вицепремиерът на Русия и един от най-скандалните ръководители в страната Виталий Мутко напусна поста президент на Руския футболен съюз, откакто повече от година действително не взимаше присъединяване в управлевието. Това заяви пресслужбата на централата.

Днес в Москва се организира съвещание на изпълнителния комитет на Руския футболен съюз, водено от един от членовете Игор Лебедев. До 22-и февруари, когато е плануван идващият отчетно-изборен конгрес на РФС, длъжността ще бъде изпълнявана от Сергей Прядкин- президент на Професионалната лига.

Мутко беше лишен от правото да ръководи спортни организации и процеси от Международния олимпийски комитет поради интензивно присъединяване в допинг-скандалите в съветския спорт. Иначе Мутко Беше водеща фигура в организационния комитет на Световното състезание, на което Русия беше хазаин.

" Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз взе решение да удовлетвори писмената молба от Виталий Мутко и да го освободи от поста, който заема. На 22-и февруари е идващото отчетно-изборно заседание. Кандидатури ще се одобряват до 12-и същия месец. Изпълняващ длъжността президент на РФС до конгреса ще бъде Сергей Прядкин, съобщи Игор Лебедев, който приказва от трибуната и по-късно и пред публицистите.

Мутко, който е доста непосредствен до президента на Руската федерация Владимир Путин, управлява РФС от 2015-а година, като зае поста в повърхностен мандат. През 2016-а година беше определен за нови четири години, само че през декември 2017-а година се отдръпна от поста след опредица от обвинявания и доказателства за негови нарушавания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР