Вицепремиерът Мария Габриел заминава за Йордания, където утре ще бъде

...
Вицепремиерът Мария Габриел заминава за Йордания, където утре ще бъде
Коментари Харесай

Мария Габриел на аудиенция при йорданския крал Абдулла II

Вицепремиерът Мария Габриел отпътува за Йордания, където на следващия ден ще бъде призната на визита от крал Абдулла II. 

Официалното посещаване на Мария Габриел в Хешемитското кралство е по покана на вицепремиера и министър на външните работи на Йордания Айман Ал-Сафади. Двамата разговаряха в края на януари в Брюксел и разискаха обстановката в Близкия изток и дейностите за попречване на ескалацията на спора в района. Утре в столицата на Йордания Мария Габриел и Айман Ал-Сафади ще обсъдят опциите за задълбочаване на съдействието сред София и Аман.  

Българският вицепремиер ще бъде призната на визита от краля на Йордания Абдулла II.

Хашемитското кралство е значим сътрудник на България в района на Близкия изток. През октомври тази година се навършват 60 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни. Акцент в диалозите на Мария Габриел в Аман ще бъде и  съдействието в региона на сигурността и защитата по линия на противодействието на тероризма. Страната ни е подготвена да поеме тазгодишното домакинство на среща на върха в границите на " Процеса Акаба ". 

Крал Абдулла II слага началото на самодейността през 2015 година. Тя включва интернационалните срещи, ориентирани към съдействието в битката с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР