Вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че правителството е предприело няколко стъпки

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че правителството е предприело няколко стъпки
Коментари Харесай

Нинова за военната помощ за Украйна: Всеки сам си преценява

Вицепремиерът Корнелия Нинова съобщи, че държавното управление е подхванало няколко стъпки за преодоляване на цените. " Първо да има задоволително количества, да има естествен пазарен развой. На второ място не преставам да настоявам, че някои търговци спекулират. И в пазарната стопанска система би трябвало да имаш съпричастност към болките на хората. Сега, когато хората са изплашени, натрупат им се сметки за ток, това е не е добре. В Гърция бе натрапен таван на облагите. Ако нарушиш закона, ти лишават лиценза и ти закриват компаниите. Премиерът Мицотакис не е социалист. В доста страни постановиха таван на цените. Обвинението, че нещо не е положително, тъй като го предлгата Българска социалистическа партия - не работи " заключи Нинова в изявление за бТв пред Мария Цънцарова, само че посочи, че към този момент не се разискват сходни ограничения на локално равнище.

На въпрос какво мисли за Владимир Путин, тя съобщи че " не дава лични оценки на политически водачи ". Относно съветската инвазия в Украйна, Нинова съобщи, че " това е война. Това е експанзия, която ние осъждаме ". Въпреки това Българска социалистическа партия е срещу обезпечаване на военна помощ за Украйна, тъй като това е замесване на страната във война. Според Нинова всяка страна - членка на НАТО " сама си преценя " каква позиция да има във връзка с спора.

В края на изявлението водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че тематиката " Газпром " и изказването на Асен Василев, че България няма да подпише нов контракт с газовия оператор, не са обсъждани в обединението. " Когато се срещнем с обстоятелствата, ще дадем позиция " сподели Нинова.

Нинова съобщи, че не я е боязън от предварителни избори, само че те са нездравословни за страната. " По - добре да не си играем с България, имаме потребност от предвидимост и предсказуемост ",заяви тя.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР