Вицепремиерът Корнелия Нинова отново заяви, че оръжие от България към

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова отново заяви, че оръжие от България към
Коментари Харесай

Нинова: Оръжие от България към Украйна не е изнасяно

Вицепремиерът Корнелия Нинова още веднъж съобщи, че оръжие от България към Украйна не е изнасяно и не са вземани такива решения:

" Българското държавно управление не е взимало такива решения. Българският парламент взе решение за оказване само на филантропична помощ в Украйна. Комисията по експортен надзор, в която вземат участие " Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи, Службите в България, Министерство на стопанската система, т.е. тя е народен орган, в който вземат участие представители на разнообразни министерства и служби не е издавало позволения за експорт на оръжие, артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна ".

Националният съвет на Българска социалистическа партия осъди ескалацията на спора в Украйна и прикани за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия. Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дейностите на Русия са в нарушаване на устава на Организация на обединените нации:

" Но в това време призоваваме интернационалната общественост да постави завършек на двойните стандарти в използването на интернационалното право. Настояваме за неотложно преустановяване на военните дейности от страна на Русия и връщане на двете страни в спора на масата на договарянията ".

БСП не поддържа налагането на стопански наказания по отношение на Русия, защото те ще се отразят отрицателно на българската стопанска система, съгласно социалистите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР