Вицепремиерът Илияна Йотова коментира пред журналисти поисканата смяна на външния

...
Вицепремиерът Илияна Йотова коментира пред журналисти поисканата смяна на външния
Коментари Харесай

Йотова: Политическите кризи не само се задълбочават, но и се раждат нови

Вицепремиерът Илияна Йотова разяснява пред публицисти поисканата промяна на външния министър Стефан Димитров. " Няма по какъв начин да бъда представител на президента. Той обмисля своето решение, събира всякаква информация, това е нова обстановка с променените текстове в Конституцията.  Тя добави, че Румен Радев ще реши дали ще откаже промяната или ще подпише. 

" Очевидно е, че освен се задълбочават политическите рецесии от тези текстове, само че и се раждат нови ", уточни вицепрезидентът.

Тя изясни, че не се учудва, че няколко часа преди министър председателят да изиска рокадата, промяната е поискана от партиен водач. " От метода, по който ходя полемиката за измененията в Конституцията, се видя, че те бяха подбудени напълно от политически и партиен интерес, по-малко се мислеше за институциите и за самата Конституция ", разяснява Йотова.

Вицепрезидентът взе участие в тържественото честване на Деня на Конституцията, проведено от Съюза на юристите в България. Йотова поздрави с празника на българската Конституция и добави, че през днешния ден повече от всеки път се нуждаем от гаранции за нейна отбрана.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР