Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел заяви, че темата на

...
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел заяви, че темата на
Коментари Харесай

Мария Габриел е горда с постигнатото в първите 100 дни на правителството

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че тематиката на днешния конгрес " България в многополюсния свят: цели, провокации и решения " изисква задълбочена полемика с принос от водещи държавни институции, с които Министерство на външните работи си партнира. За Габриел е отговорност да съставлява България на интернационална сцена. След повече от 100 дни на държавното управление считаме, че всички дружно можем да се гордеем с реализирани резултати, уточни Габриел. България би трябвало да задава посока, да оформя решения от европейския дневен ред и дневният ред на НАТО, акцентира тя.

Мария Габриел се обърна към ръководителите на задграничните представителства на Република България, заявявайки, че разчита на всеки да се следва дейна политика, с цел да може дипломатическата работа да отстоява националните ползи в сходство с евроатлантическите полезности. В основата на метода на държавното управление са задачите и целите на страна, сподели още Габриел.

За нея огромните тематики, които би трябвало да бъдат водещи във външната политика на България, са професионална, съвременна и стимулирана дипломатическа работа, ясни процедури за кариерно развиване на дипломатите, почтено възнаграждение, България да бъде деен член на Европейски Съюз и НАТО, влизане Шенген, Еврозоната, участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отбраната и правата на българските жители отвън страната, културна дипломация. " Обединение, взаимно почитание и прагматично съдействие сред институциите с европейските сътрудници на България ще се откри ключът за положителните неща за България и българските жители ", безапелационна бе Мария Габриел. Тя е уверена, че българската дипломация и външна политика би трябвало да бъдат координирани дейности, за да се направи България още по-видима и значима на интернационалната сцена.

" Никой самичък не може да реализира нищо, можем да го създадем единствено в екип ", добави тя.

Мария Габриел означи, че България би трябвало да търси съдействие с Япония, Индия и Латинска Америка, като задълбочи съдействието си със Съединени американски щати и Англия.

Предизвикателствата пред външния министър са мирът във войната на Русия с Украйна, енергийната и продоволствената сигурност, районните връзки с обособените страни - Западните Балкани и стратегическата значимо за Черно море, цифрова дипломация, филантропичните рецесии и проблемите свързани с миграцията и ролята на дипломатическата работа и нуждата от нова външнополитическа тактика на България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР