Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел откри най-голямата зала за

...
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел откри най-голямата зала за
Коментари Харесай

В София бе открита най-голямата зала за катерене на Балканите

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел откри най-голямата зала за катерене на Балканите – многофункционална спортна зала за катерене и подготвителен център „ Балкан “. В събитието се включиха треньорът на националния тим по катерене Ивайло Радков , помощник-треньорът Георги Пенев , ръководителят на Управителния съвет на „ Главболгарстрой Холдинг “ Калин Пешов и изпълнителният шеф на „ Фонд за стабилно градско развиване Надя Данкинова . Сред гостите бе и известният български планинар Николай Петков – първият и единствен планинар, обходил и трите ръба на Еверест.

„ Спортът дава волята да се превърнеш в първенец, да даваш най-хубавото от себе си. Спортът е мощ за реализиране на резултати и да не познава граници човешкият дух и тяло. Днес откриваме оборудване на международно равнище. Спортна зала за катерене и подготвителен център „ Балкан “ е неповторима по рода си зала – съвременна и новаторска, прелестно място за спорт и подготовка за надпревари. В този нов подготвителен център надарените спортисти на България могат да развиват уменията си и носят още по-високи достижения за страната ни “, съобщи Габриел.

Вицепремиерът акцентира на опциите, които дава спортното направление на стратегия „ Еразъм + “ . Тя открои значимостта на съдействието сред спортните организации на локално и национално равнище , партньорствата с интернационалните федерации, обмена на положителни практики и опциите за подвижност, които оферират европейските стратегии.

„ Талантът е даден, с цел да вдъхновиш и подкрепиш останалите към теб. Трупайте опит, неизменност и мощ и показвайте, че със и за спорта няма граници. Имайте визия, намирайте решения на провокациите, пред които сте изправени и показвайте на какво сте способни. Запазете приключенския дух през целия живот “ , заключи Габриел.

Многофункционална спортна зала за катерене и подготвителен център „ Балкан “ разполага с над 3000 кв.м. катерачна повърхност , вътрешна и външна стена за катерене на въже и над 300 маршрута . След формалната част бе направена проява на оборудванията от Борис Пенов, Кънчо Долапчиев, Николай Петков, Александра Тоткова, Николай Русев, Иво Нинов, Йордан Йовчев и Стойка Кръстева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР