Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри традиционната конференция на

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри традиционната конференция на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов е настоял да платим веднага за изтребителите F-16

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри обичайна конференция на посланиците ни по света, която тази година съответствува с отбелязването на 140-годишнината на българска дипломатическа работа. Тя уточни, че дипломатите ни съумяват да съставляват почтено страната и да поддържат българските общности зад граница. Пред посланиците ни приказва и министър председателят Бойко Борисов.

Борисов означи тежката работа по сформирането на управленията на новите евроинституции в Брюксел, непредвидимата обстановка към Брекзит и ролята на България за евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани, както и развиването на връзките ни със страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Благодари на дипломатите ни зад граница за дейната им работа по време на българското европредседателство, оповестено за едно от най-хубавите досега. Борисов разяснява и закупуването на нова бойна техника за армията ни и изясни за какво е взел решение новите изтребители F-16 да бъдат платени незабавно.
Бойко Борисов, министър-председател: Също доста спекулации чухме по тематиката, надали не, че в случай че няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способноста. Нищо сходно, тъй като това е началото на превъоръжаването на нашите Военновъздушни сили. И като отговор единствено бих споделил на тези военни - аз настоях да си платим незабавно, тъй като ми омръзна три пъти като идваме в ръководство, да заплащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите. И неслучайно ние имаме бойна авиация, само че всичко ново до този миг, което сме придобили, е годно единствено да натовари щаба и да избяга. Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка. Не ракета, не торпедо - пушка няма на него!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР