Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар

...
Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар
Коментари Харесай

Обсъждат оказването на допълнителна помощ за пострадалите от наводненията в Карловско

Вицепремиерът и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и кмета на Карлово Емил Кабаиванов разискаха през днешния ден опциите за оказване на спомагателна помощ на потърпевшите от наводненията в региона. Срещата се е провела в Министерството на труда и обществената политика /МТСП/, оповестиха от ведомството. 

По време на диалога министър Лазаров изясни, че през 2023 година Фонд „ Социална протекция “ отпуска еднократна помощ до 2500 лева на човек или семейство  за закупуване на оборудване/обзавеждане на потърпевшо жилище при спешна обстановка . Общият бюджет на ФСЗ за подкрепяне при наводняване, земетресение, пожар или друго злополучие е 860 000 лева Дейностите за поддръжка на потърпевшите хора ще се подкрепят от общинските администрации и Агенция за обществено подкрепяне /АСП/.

По данни на АСП 414 фамилии са подкрепени с еднократна помощ от 375 лева след наводнението през септември 2022 година Изплатената сума е в размер на 155 250 лева Допълнително по Програмата за храни и главно материално подкрепяне в община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се .

По време на диалога бяха разисквани и опциите за развиване на 12-те обществени услуги , които се намират в община Карлово.

Емил Кабаиванов благодари за положителното съдействие с МТСП и взаимната работа с екипите от териториалните структури на Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта за оказаната поддръжка на хората от първия ден на естественото злополучие, оповестиха още от общественото ведомство. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР