Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Красимир Каракачанов се опита

...
Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Красимир Каракачанов се опита
Коментари Харесай

Каракачанов замаза конфликта Борисов-Симеонов и обвини Зелените


Вицепремиерът и съпредседател на " Обединени патриоти " Красимир Каракачанов се опита да замаже абсурда с внезапната офанзива на сътрудника си " родолюбец " Валери Симеонов, също вицепремиер, към премиера Бойко Борисов във връзка втория въжен превоз в Банско и трансферира цялата виновност на екозащитниците. В петък Каракачанов изясни пред бТВ, че единственото разминаване сред Борисов и Симеонов било по кое време да се случат нещата – дали първо да минат измененията в проекта за ръководство на естествения парк " Пирин " или поправения концесионен контракт с " Юлен ", или пък да се гледат по едно и също време. Тук е разминаването и аз не считам, че този въпрос не може да бъде решен в границите на един естествен разговор и той ще бъде решен, разяснява Каракачанов.

Преди ден Валери Симеонов съобщи безусловно следното за Борисов: " Не желая да го виждам по-късно разработване, което направи “.

" Не виждам подпомагане на Борисов по повод реализацията на втори въжен превоз. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за смяна на концесията в Банско ", посочи яростно той във връзка отдръпването на решението за смяна на концесионния контракт, което съгласно екоминистъра Нено Димов се отсрочва до приемането на актуализацията на проекта за ръководство на парка, защото двата документа било добре да вървят дружно.

Борисов се направи, че не знае какво е споделил Валери Симеонов

Самият Бойко Борисов също се опита да омаловажи изцепката на Валери Симеонов.

" Аз се отнасям с почитание към моите заместници, имам съглашение с тях и го съблюдавам. Не знам какво е споделил Валери Симеонов, не мога да виждам всички негови участия по малките екрани ", сподели Борисов в четвъртък вечерта в Брюксел.

Той посочи, че тематиката за концесиите не може да продължава преди да има проект за Пирин.

" За да няма никакви спекулации, съм споделил на Нено Димов, в случай че има опция да се одобри точка за втори въжен превоз на Банско, вносител ще бъда аз ", съобщи Борисов.

Преди два дни министърът на екологията съобщи, че отсрочва разширението на концесията на " Юлен " в Банско.

Въпреки мненията на Симеонов Борисов съобщи, че ръководещата коалиция сред ГЕРБ и " Обединени патриоти " в никакъв случай не е била по-силна.

Министерски съвет ще гласоподава до края на годината проектът за ръководство на Пирин

Красимир Каракачанов изясни: " Имаше разминаване по кое време да бъде направена концесията. Дали първо да бъде признат проектът за ръководство, с цел да се види от цялото общество, че няма да се строят хотели, здания и каквото и да било в този регион, а става въпрос единствено за втора кабина, или да се гласоподават и двете неща по едно и също време – концесията и проектът за ръководство ".

" Смятам, че проектът за ръководство до края на годината ще бъде гласуван от Министерски съвет, защото има публично разискване, което завършва на 22 декември ", добави вицепремиерът.

На нас ни се желае да стане по-бързо

" Напрежението идва от това, че на нас ни се желае нещата да станат по-бързо, до момента в който Бойко Борисов счита, че нещата би трябвало нещата да се огледат по-внимателно и да не се бърза толкоз доста. Това е цялата драма, в случай че можем да я назовем драма ", сподели Каракачанов.

" Проектът Банско стартира в далечната 1997 година, когато кмет на Банско два мандата беше кметът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Краваров. На този човек би трябвало да му създадат монумент, тъй като той направи банскалиите проспериращи хора.

Неговият правоприемник по-късно продължи този план и Банско стана европейски и международен ски курорт.

Тук е въпросът за какво всички тези хора, които харесват Банско, би трябвало да чакат по 3 часа на опашка да се редят за лифта, вместо да има втора кабинка и животът им да бъде улеснен ", пита Каракачанов.

Всеки има право да стачкува, само че никой няма право да ме изнудва

" Но за какво няма втори въжен превоз, за какво на доста места планинският туризъм не се развива, тъй като има по този начин наречените " Зелени " в България, които от дълго време не са екологична организация, а са политическа партия, която взема по няколко хиляди гласа на изборите, прави митинги ", продължи той.

Той добави, че в сряда 5 политически опозиционни партии плюс всевъзможни сдружения, в това число и гей сдружения, участваха в един митинг - 250 души срещу втория въжен превоз на Банско.

" Нека да стачкуват, единствено че за какво би трябвало да слушаме единствено тях. В същото време 2000 души от общините Банско, Разлог, Симитли излязоха на автомагистралата Е-79 – бяха 2000 индивида. Дотам ли би трябвало да го докараме, едно политическо решение, едно държавно решение, да бъде вземано съгласно това кой какъв брой повече протестиращи може да изкара ", възмути се Каракачанов.

Планинският туризъм основава занаят тъкмо в тези райони, където безработицата е най-голяма, добави министърът.

" Защо трябваше да се провали планът Берковица – Ком и в това време от другата страна на границата със Сърбия да се появи сръбски подобен план ", попита той.

Всеки има право да стачкува, само че никой няма право да ме изнудва и да ми изяснява, че просперитетът на страната не коства нищо въз основата на неговия каприз, сподели още вицепремиерът.

В коментар на причините, че ще бъдат изсечени дървета, Каракачанов сподели, че ще бъдат изсечени 2500 кубика, с цел да се направи втората кабина, а противозаконната сеч в България годишно е 2 млн. кубика.

Да сте видели същите тези да стачкуват поради противозаконната сеч, добави той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР