Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов проведе среща с превозвачите

...
Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов проведе среща с превозвачите
Коментари Харесай

Работна група за тол системата търси формулата на успеха

Вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов организира среща с превозвачите в Министерство на регионалното развитие за новата цел на тол системата . Няма по какъв начин да влезете в моите отговорности, даже да бихте желали. Дайте ни формулата на триумфа, прикани Караджов превозвачите.

Той ги увери, че демонстрира безспорна доброжелателност по отношение на тях. Караджов излезе и с предложение към тях да излъчат 4-5 индивида от техния отрасъл, а Министерство на регионалното развитие собствен представители , с които да образуват работна и експертна групата, в която да обсъдят тол системата.

По време на срещата с районния министър превозвачите се оповестиха срещу въвеждане на новата цена на тол таксата за второкласната пътна мрежа с мотив , че ще натовари вътрешния превоз. Превозвачите желаеха оставане в настоящето състояние, при което тол такси се заплащат единствено за автомагистрали и първокласни пътища, а рейсовете да се таксуват с 0 стотинки на километър.

Превозвачите настояха още да има възбрана за директен трафик и в случай че се заложат 3 000 км на тежкотоварен автомобил като условие и като ги изминат, да употребяват избрана тип отстъпка.

Превозвачите настояха да се отвори проходът Петрохан и да не се пуска тежкотоварният трафик над 12 тона.
 Превозвачи демонстрираха протестна подготвеност в цялата страна Обновена
Превозвачи демонстрираха протестна подготвеност в цялата страна

Полицията спря обсада на пътя преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "

Председателят на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев уточни, че всички превозвачи поддържат тъкмо подобен метод - да се излъчат представители за работна група, които приказват на експертна повърхност, а не да се приказва за транспорт на товари.

Твърдо поддържаме този метод да има експертиза диалозите, тъй като това, което чухме от сътрудниците, са нашите оферти в по-голямата си част, посочи Арабаджиев.

Председателят на Камарата на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова също има вяра, че със сформирането на работна група ще се откри решение за бъдещето на превозвачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР