Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини
Коментари Харесай

Италия заплаши да затвори летищата за полети с мигранти от Германия

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини в неделя заплаши да затвори летищата в страна след изявления в медиите, че Германия има намерение да изпраща с чартъри за Италия мигранти, на които е отказано леговище.
"Ако някой в Берлин или Брюксел си мисли, че ще изсипе десетки мигранти в Италия с неоторизирани чартърни полети, те би трябвало да знаят, че тук няма да има нито едно отворено летище ", написа Салвини в "Туитър ".
"Ние ще затворим летищата, както затворихме пристанищата си ", добави водачът на "Северна лига ".
Реакцията на Салвини беше предизвикана от информация, оповестена от ДПА в неделя, съгласно която Берлин има намерение да връща мигранти в Италия с чартърни полети. Първият сходен аероплан трябвало да излети на 17 октомври.
В събота италианският "Ла Република " заяви, че немските миграционни служби са почнали да разпращат писма до мигранти, претенденти за леговище, с предизвестия за "неизбежното " им връщане в Италия, откъдето са влезнали на територията на Европейски Съюз.
По-късно от Министерството на вътрешните работи на Германия обаче опровергаха изявленията и подчертаха, че "не възнамеряват никакви депортации към Италия в околните дни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР