Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати отговор

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати отговор
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: В законодателството са уредени необходимите предпоставки МВР и Прокуратурата да изпълняват законово определените си функции за изборите

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати отговор на писмо, постъпило от Прокуратурата на република България, в което се съдържа план на заповед за основаване на Национално междуведомствено звено сред Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на осъществяване на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година В отговора министър Демерджиев отбелязва, че общите дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са доста значими за гарантиране на честното осъществяване на вота, само че няма законово съображение за основаване на Национално междуведомствено звено.

„ В Изборния кодекс не се съдържа съображение за издаване на заповед в оферти смисъл. Предвид неналичието на категорично съображение, не се постанова издаването на предлаганата заповед “, написа в своя отговор министър Демерджиев. Той добавя, че в настоящото законодателство са уредени нужните предпоставки органите на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата по време на предизборната акция и в деня на изборите да извършват законово избраните си функционалности.

 „ Сътрудничеството сред органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е изключително значимо в подтекста на идните парламентарни избори, с цел да се подсигурява упражняването на изборните права на жителите по открития от Конституцията и законите правов ред “, написа още министър Демерджиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР