Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил

...
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил
Коментари Харесай

Бойко Рашков предложи да се възстанови строежът на новия ГКПП при сръбската граница

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил писмо до министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, в което предлага градежът на нов Граничен контролно-пропусквателен пункт на границата със Сърбия да бъде обновен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Става дума за обновяване на строителните действия на нов граничен контролно-пропускателен пункт в региона на с. Салаш (България) - Ново корито (Сърбия). Строежът на наша територия е бил стартират преди 7-8 години, само че макар осъществените огромен размер строително-монтажни работи и разходвания финансов запас, той е бил спрян.

От своя страна Република Сърбия е изпълнила уговорките по контракта за разкриване на нов Граничен контролно-пропусквателен пункт, се показва в известието от Министерство на вътрешните работи.

Рашков е стимулирал предлагането си за градеж с това, че през последните месеци по Граничен контролно-пропусквателен пункт на страната ни с Република Сърбия се следи струпване на моторни транспортни средства и в двете направления.

Вътрешният министър е показал, че измежду аргументите за това са прецизните инспекции, осъществявани на външната за Европейски Съюз граница от българските гранични управляващи.

Според вицепремиера завършването на новия граничен пункт ще даде опция за отклонение на леките и леко-товарни коли и други пътнотранспортни средства и ще разтовари трафика на работещите все още гранични контролно-пропускателни пунктове.

Изграждането на пункта ще съкрати доста пътя към Белград и ще улесни пътуването на сръбските жители към България, допълват от Министерство на вътрешните работи.

Бойко Рашков е прецизирал още, че опцията за обновяване на строителството е била разисквана и на работна среща с министъра на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, в границите на която той е удостоверил единодушието на Сърбия за разкриване на пункта в осъществяване на контракта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР