Вицепремиерът и министър на външните работи обявява съвместна инициатива с

...
Вицепремиерът и министър на външните работи обявява съвместна инициатива с
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви съвместна инициатива с жени дипломати в България

Вицепремиерът и министър на външните работи афишира взаимна самодейност с дами дипломати в България за Национален конкурс „ Жените и дипломацията – дипломат за един ден “.

“Повече дами във външната политика ще дадат убеденост и на други млади девойки да градят кариера в дипломацията. Днес доста млади девойки и дами имат потребност от повече доверие в себе си, с цел да следват фантазиите си. Искаме да откроим гения и мощните страни на младите дами, тъй като те трансформират към по-добро света към нас”, уточни вицепремиерът Мария Габриел. Това е първата по рода си среща на министър на външните работи на България с дамите дипломати в София, състояла се на 19 октомври т.г.

Националният конкурс е за девойки и млади дами сред 14 и 25 години с интерес към дипломацията. В него се взе участие с есе на тематика „ Аз съм посланик “ на български език и обобщение на есето на британски език или при предпочитание и опция на френски, немски, испански, както и арабски, италиански, монголски, румънски, словенски, украински, финландски или черногорски език.

Ще бъдат отличени най-убедителните и въздействащи есета от жури в състав - проф. доктор Ингрид Шикова, катедра „ Европеистика “, Софийски университет; господин Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция и господин Петър Крайчев, общоприет шеф „ Двустранни връзки “, Министерство на външните работи.

Победителките в групата на младите дами от 18 до 25 години ще имат опцията да споделят един ден с жена посланик в представителството на нейната страна в София, а тези в групата на девойките от 14 до 17 години ще вземат участие в образователно посещаване на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи.

Есето на български език следва де е до 2 общоприети страници или 800 думи. Резюмето до половин страница или 250 думи.

Есетата и резюметата се одобряват в период до 5 декември на адрес:. Към тях е належащо да се посочат името на участничката и данни за възрастовата категория на девойките или на младите дами.

Победителките в двете категории ще бъдат оповестени на 8 декември.

„ Целта е млади девойки от цяла България да научат повече за работата в областта на дипломацията. Важно е с персонален опит и образец да вдъхновим повече девойки и дами да поемат по пътя на външната политика и дипломацията “, акцентира вицепремиерът Габриел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР