Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел: Единство, конкретни действия и полза за гражданите са ключови за ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел взе участие в огромния интернационален Стратегически конгрес в Блед.

В панела „ Европейски Съюз - водач във вземането на решения “ бяха разисквани потребността от бъдещи промени на Европейски Съюз, разширението и упованията на страните членки. Вицепремиерът акцентира, че при дебатите водещ би трябвало да бъде салдото сред упованията и резултатите. Пример бе даден с участието на България и Румъния в Шенген и критериите, които двете страни са изпълнили от години.

Членството на България в Шенген бе централна тематика на всички двустранни срещи на Мария Габриел, като за присъединението на страната ни бе изразена мощна поддръжка от Унгария, Франция, Словения, Португалия, Швеция, Хърватия.

Друг акцент в изявлението на Мария Габриел на форума бяха опциите за усъвършенстване на процесите на взимане на решения на европейско равнище. „ Решенията на Европейски Съюз би трябвало да адресират световни провокации, да дават приобщаващ метод за решаването им и да носят изгода за жителите, страните членки на Европейски Съюз и връзките ни със стратегически сътрудници “, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи.

Габриел акцентира на три основни думи в изявлението си: единение, съответни дейности и изгода за жителите. „ Важно е да дадем видимост на европейските истории на триумфа и основем метода си за справяне с световните провокации на общоевропейски правила и полезности като народна власт, независимост и тъждество. Тук основна роля имат жителите и младежите. Нека създадем по този начин, че техните хрумвания да бъдат в центъра на търсенето и намирането на отговори на провокациите, с цел да бъде Европейски Съюз водач във вземането на решения “, заключи Мария Габриел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР