Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заедно с

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заедно с
Коментари Харесай

С пощенска марка отбелязваме 120 години дипломатически отношения със САЩ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел дружно с министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен валидира юбилейна пощенска марка , отдадена на 120-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати.

Събитието е част от календара с празнувания на годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни . В композицията на пощенската марка е употребявано акредитивното писмо, показано през 1903 година на Цар Фердинанд от първия пълномощен министър на Съединени американски щати в България Джон Джаксън. Акредитивното писмо е подписано от американския президент Теодор Рузвелт.

Вицепремиерът Габриел посочи, че единствено дни ни разделят от датата 19 септември, когато се случва знаменателното събитие. Тази красива марка е ослепителен знак, показа тя. Марката ще носи въздействащото обръщение за нашето партньорство и другарство, сподели още Мария Габриел. България и Съединени американски щати преодоляват трудностите дружно , по думите й, а днешното събитие е доказателство за нашето другарство. Транспортният министър Георги Гвоздейков посочи, че от двата края на пощенската марка са изобразени флаговете на двете страни, знак на суверенитета им. Днес ние към този момент сме другари със Съединени американски щати, посочи той и си пожела марката да е дипломат на мира.

Посланик Кенет благодари за днешното събити е и показа вълнението на посолството при създаването на марката. България споделя трансатлантическите полезности, регистрира той. Убеден съм, че най-хубавото следва, счита дипломатът.
 Шенген е доверие и Мария Габриел работи за него
Шенген е доверие и Мария Габриел работи за него

Относно ЦИК, съгласно нея няма риск за каквато и да е намеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР