Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в
Коментари Харесай

Габриел от Брюксел: Важна е свързаността, инвестициите в уменията, науката и иновациите и подкрепата за малките и средни предприятия

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие в Министерската среща ЕС-АСЕАН и Министерския конгрес за съдействие с Индийско-тихоокеанския район, които се организираха в Брюксел. Целта на конференциите е министрите на външните работи на Европейски Съюз да обсъдят с сътрудниците от района оправянето с районни и световни провокации.

„ Европейски Съюз и АСЕАН са стратегически сътрудници, а съдействието ни е учредено на споделени полезности и правила, измежду които учредения на правила интернационален ред. Важен е регулярният разговор за намиране на решения на общите провокации. В същото време би трябвало да работим дружно, с цел да насърчим свързаността и създадем повече партньорства в областта на дигитализацията. За да се оправим с провокациите на новата вълна от надълбоко софтуерни нововъведения е належащо по-тясно съдействие в областта на нововъведенията и поддръжка за гениите ", съобщи Мария Габриел.

АСЕАН е асоциация на страните от Югоизточна Азия, в която членуват 10 страни: Индонезия, Малайзия, Филипини, Сингапур, Тайланд, Бруней, Виетнам, Лаос, Мианмар, Камбоджа. Министерските срещи ЕС-АСЕАН са основен формат на политическия разговор сред двата района.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел взе участие и в Министерския конгрес за съдействие с Индийско-тихоокеанския район.

" В динамично изменящия се свят, България и Европейски Съюз регистрират значимостта на района, както е заложено в Стратегията на Европейски Съюз за съдействие в Индийско-тихоокеанския район ", разяснява още вицепремиерът. Тя акцентира на свързаността, вложенията в уменията, науката и нововъведенията и поддръжката за дребните и междинни предприятия. " Партньорствата и интернационалното съдействие са късмет за намиране на общи решения ", заключи Мария Габриел.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР