Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде
Коментари Харесай

Мария Габриел е домакин на конференцията за външнополитическа стратегия на България

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде хазаин на Конференцията „ Външнополитическата тактика на Република България- провокации и благоприятни условия “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Събитието ще се състои в Дома на Европа от 10:00 часа.

В конференцията ще вземат участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, зам.-директорът на Института по осведомителни и информационни технологии проф. Велизар Шаламанов, проф. Ингрид Шикова от катедра „ Европеистика “ в Софийския университет (СУ) „ Св. Климент Охридски “, политологът проф. Анатолий Тодоров, представители на университетските среди, специалисти и публицисти. Вицепремиерът Мария Габриел ще открие форума.

В изискванията на динамично изменяща се интернационална и районна конюнктура, непрестанно зараждащи спорове, засилваща се опасност от хибридни офанзиви и дезинформация, създаването и приемането на национална тактика за външната политика на България ще има добавена стойност, обърнаха внимание от външното министерство и допълниха, че самодейността за това е на Мария Габриел.

На фона на ясните цели в българската политика, като интензивно участие в Европейския съюз (ЕС) и НАТО, присъединяване на България в стратегически и районни партньорства, работата с българите отвън страната, ролята на културната дипломация, вицепремиерът Мария Габриел акцентира нуждата от полемика, която да очертае техните параметри. Идеята на вицепремиера и външен министър е да бъдат извършени серия от такива диспути по тематиката, осведомиха още от Министерство на външните работи.

През юли дипломати, политици и специалисти в региона на външната политика разискаха правенето на народен документ за външнополитическа тактика по време на обществена полемика на тематика „ Визия за външнополитическа тактика на Република България “ в Дома на Европа в София. Дискусията беше проведена от Дипломатическия институт към министъра на външните работи.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР