Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Габриел: България има активно участие в миграционната политика на ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с генералния шеф на Международния център за развиване на миграционната политика Михаел Шпинделегер. Шпинделегер е заемал позициите министър на европейските и интернационалните въпроси и министър на финансите и вицеканцлер във Федералното държавно управление на Република Австрия.


„ Предизвикателствата, свързани с миграцията са общоевропейски. За съответни отговори за оправянето с тях са нужни взаимни и координирани дейности “, съобщи Мария Габриел. Тя показа дейното присъединяване на България в миграционната политика на Европейски Съюз, като сложи акцент на повишението на качеството на граничния надзор, шерването на миграционната тежест сред страните членки на Европейски Съюз и обезпечаване на хуманно отношение към мигрантите и бежанците в сходство с интернационалните стандарти за правата на индивида.

„ Полагаме систематични старания за по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз в тясно съдействие с всички прилежащи страни и организациите на Европейски Съюз, “ уточни вицепремиерът и акцентира положителното двустранно съдействие с Австрия по взаимния проект за деяние в битката с незаконната миграция.

„ България демонстрира прагматизъм, еластичност и подготвеност за градивен разговор с Австрия за по-добре функциониращо Шенгенско пространство. Ценим високо съдействието с Международния център за развиване на миграционната политика и имам вяра, че дружно можем да допринесем за приемането на България в Шенген “, сподели още българският вицепремиер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР