Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел не се

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел не се
Коментари Харесай

Кога се включваме в поръчката за снаряди за Украйна - зависи какво можем да предложим

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел не се ангажира след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз " Външни работи " в Люксембург със период, в който България ще се причисли към общата за Украйна , заяви БНР. Според нея всичко зависи от това, което можем да предложим.

По думите на Габриел украинският външен министър Дмитро Кулеба е дал на сътрудниците си от страните в Европейския съюз последна информация за протичащото се в страната.

Запитана по кое време тъкмо се чака страната ни да се включи в общоевропейската поръчка за муниции за Украйна, тя съобщи, че най-ясен Тодор Тагарев. Вицепремиерът посочи, че въпросът изисква доста явен разбор, в това число и във връзка с това какво може да предложи страната. " Не забравяйте, че едно е да желаеш, друго е да има действителности . След това сме декларирали желанието си да бъдем част от общоевропейска самодейност, която да носи изгода и на страната ", разяснява Мария Габриел.

По мотив решението на страните от Европейски Съюз евро оптималният размер на Европейския фонд за мир, употребен за финансиране на военната помощ за Украйн а, тя посочи, че е доста значимо да се резервира финансовата резистентност на този инструмент и той да остане световен. Вицепремиерът означи, че фондът не е единствено за Украйна.
 Ще е неточност, в случай че се включим в самодейността за снаряди за Украйна, счита Радев
Ще е неточност, в случай че се включим в самодейността за снаряди за Украйна, счита Радев

България не би трябвало да се намесва в този конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР