Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе домакин

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе домакин
Коментари Харесай

Мария Габриел: Помощта за иноваторите в Западните Балкани подкрепя европейската перспектива на региона

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе хазаин на второто издание на Butterfly Innovation Awards. Церемонията се състоя на 12 декември в София.

Наградите са основани през 2021 година от Съвета за районно съдействие за поощряване и поддръжка на новаторски решения от Западните Балкани. Целта е да се поддържат икономическото развиване и иновациионната просвета в района като бъдат отличени сполучливи образци на иноватори, младежи и дами бизнесмени. Наградите се връчват в 6 категории - нововъведения в индустрията; зелени иновации; STEM иновации; юношески иновации; академични иновации; нововъведения при дамите.

„ Butterfly Innovation Awards са празник на творчеството, изобретателността и ангажираността към нововъведенията. Иновациите са мотор за района с голям капацитет. Разчитаме на гения, съдействието и разнообразието на културите в района - те са наша мощ, а не уязвимост. С премиите демонстрираме, че Западните Балкани могат да трансфорат провокациите във благоприятни условия, а района - в водач в нововъведенията ", съобщи при откриването вицепремиерът Мария Габриел.

„ Важно е да разпознаваем достиженията - зад тях има доста работа и близко съдействие ", акцентира вицепремиерът. Тя уточни, че достиженията в областта на нововъведенията са вдъхновяващи и за идващите генерации бизнесмени. „ Искам да благодаря на всичките 87 участници в състезанието. За мен е доста значимо, че техният брой нараства. Чрез нововъведенията сътворяваме екосистема, където гениите, районите и промишлеността могат да работят дружно ", добави Мария Габриел.

Вицепремиерът особено благодари на генералния секретар на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу за ангажираността и отдадеността, довели до забележителни достижения, които се означават с премиите.

Мария Габриел връчи премиите в категориите „ Иновации при дамите ", „ Университетска премия за нововъведения " и „ Младежки нововъведения ". Генералният секретар на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу и министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева връчиха премиите в останалите категории.

Източник: Пресцентър на Министерство на външните работи

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР