Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва в
Коментари Харесай

Захариева: Медиите работят под натиска не само на фалшивите новини, но и на различни режими

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева взе участие в министерска среща на държавите-членки на Глобалната коалиция по свободата на медиите, като в изявлението си прикани за общ метод освен в разкриването, само че и в разобличаването и предотвратяването на всички опити за дезинформация, оповестиха от Министерство на външните работи.
Видеоконференцията се съпредседателства от Канада и Ботсвана. С изявления се включиха 32 делегации на равнище министър.
 Захариева може да бъде министър на всичко, счита Илиян Василев Захариева може да бъде министър на всичко, счита Илиян Василев
" Захариева в никакъв случай не е блестяла с дипломатически или професионални отзивчиви умения, а е по-скоро от този партийно-политически всея...
„ Всички страни би трябвало да изградят правни принадлежности, с които да подсигуряват свободата на словото. Медиите през днешния ден работят под натиска освен на подправените вести, само че и на разнообразни режими, които лимитират достъп до информация, в това число ползвайки изкуствен интелект “, съобщи Захариева. Тя засегна и отразяването на пандемията от Ковид-19, като съобщи, че е значимо държавните управления да дават транспарантна и навременна информация на обществото.
Българският първи посланик повтори решимостта на държавното управление да изправя пред правораздаването всички причинители на закононарушения против публицисти, както и да ползва всички стандарти за отбрана на свободата на изложение.
Глобалната коалиция по свободата на медиите бе учредена през юли 2019 година в Лондон, като през цялото време България е неин член. Понастоящем в нея има 37 страни, които се решени да се борят против похищенията против публицисти по време на осъществяване на служебните им отговорности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР