Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в V-та среща на външните министри ЕС-ЛАД

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие на 4 февруари в Брюксел в V-та среща на външните министри Европейски съюз-Лига на арабските страни.

Целта на срещата е да бъде изработен обзор на връзките сред страните от Европейски Съюз и ЛАД и да бъдат разисквани общи старания за решение на районни въпроси от съвместен интерес. Във фокуса на диалозите ще бъде в това число политическото съдействие в подтекста на Близкоизточния кротичък развой и обстановката в Сирия. Министрите ще обсъдят и подготовката на идната Първа среща на високо ниво ЕС-ЛАД, която ще се състои на 24-25 февруари в Египет.

Петата среща на външните министри ЕС-ЛАД ще бъде съпредседателствана от висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и от генералния секретар на ЛАД Ахмед Абул Гейт.

Създадена на 22 март 1945 година, ЛАД е една от най-старите районни политически организации в света. Последната, Четвърта министерска среща ЕС-ЛАД се състоя на 20 декември 2016 година в Кайро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР