Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие
Коментари Харесай

Захариева ще открие 7-ия годишен форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие 7-ия годишен конгрес на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския район на 18 октомври в НДК. България е ръководител на формата за интервала октомври 2017 година – октомври 2018 година

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи на Република България.

Преди формалното разкриване вицепремиерът Захариева еврокомисарят по районното развиване Корина Крецу, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова ще дадат взаимна конференция в 11:30 ч. в зала 6 на НДК.

В рамките на двудневния конгрес участниците ще се концентрират върху икономическия напредък и териториалното доближаване посредством вложения в региона на туризма и културното завещание. По време на срещата България ще съобщи ротационното председателство на Румъния.

Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район („ Дунавска тактика “) сплотява 9 държави-членки на Европейски Съюз - Германия, Австрия, Словакия, Чешката република, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния и България, и 5 страни отвън Европейски Съюз - Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Молдова и Украйна.

Дейностите по съдействието са ориентирани към отбрана на околната среда, подсилване на социално-икономическите аспекти и разцвет посредством създаване на сигурност и административен потенциал. Акцентът по време на българското председателство бе подложен върху основаване на новия орган за съгласуваност за поддръжка на Дунавската тактика.

Страната ни обезпечи всички нужни стъпки и дейности за подбора и основаването на новата конструкция, като процесът на асортимент е към този момент финализиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР