Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Захариева се срещна с комисарите Йоурова, Рейндерс и Вархеи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна в Брюксел с Вера Йоурова , заместник-председател на Европейската комисия (EK) с сектор “Ценности и бистрота ”, с Дидие Рейндерс, еврокомисар по правораздаване, и с Оливер Вархеи , еврокомисар по съседство и разширение, оповестиха от министерството на външните работи. Това оповестиха от министерството на външните работи (МВнР).

На срещите бяха разисквани редица въпроси от европейския дневен ред и съдействието сред българското държавно управление и новата Комисия.
 
 пресцентър, Министерството на външните работи

Еврокомисар Йоурова акцентира, че Европейска комисия желае да завърши Механизма за съдействие и оценка.

“Няма потребност от нови отчети за България по Механизма ”, акцентира тя.

Комисарите Йоурова и Рейндерс показаха главните правила на бъдещия общоевропейски механизъм за върховенството на закона, който ще следи развиването във всички държави-членки в региона на правосъдната власт, битката с корупцията и свободата на медиите.-->

Дидие Рейндерс съобщи, че в средата на годината механизмът ще бъде показан публично, като още от идващия месец ще работят с контактни точки от държавите-членки за формулиране на последователен метод в използването на механизма.

Йоурова приветства решението на българското държавно управление за основаване на народен постмониторингов механизъм в региона на битката с корупцията и проведената престъпност, правосъдната промяна и господство на закона.
 
 пресцентър, Министерството на външните работи

Вицепремиерът Захариева разиска с комисаря по разширението Вархеи по какъв начин България може да помогне на Европейската комисия в процесите на интеграция на страните от Западните Балкани. Комисарят показа в резюме новата методология за водене на договаряния за присъединение , а двамата се схванаха да работят дружно за реализиране на съответни на практика резултати от срещата на върха за Западните Балкани в Загреб през май т.г. и идната среща на върха на Берлинския развой в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР