Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи пред

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи пред
Коментари Харесай

България подарява на Струмица нов социален център

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева показа пред обществеността в Струмица новия многофункционален обществен център на общината , финансиран с 270 000 лв. от българското държавно управление в границите на помощта за развиване, оповестиха от министерството на външните работи.

На представянето участваха кметът на Струмица Коста Яневски и зам.-министърът на външните работи на Република Северна Македония Андрей Жерновски. В центъра ще работят 6 неправителствени сдружения , които ще обслужват ползите на разнообразни групи хора с увреждания.
 БГНЕС
В рамките на помощта за развиване България за повторно оказва помощ на хората от град Струмица и околните обитаеми места.

“Много съм щастлива, че съм тук тъкмо една година, откакто министър председателят Борисов връчи на премиера Заев ключа от автомобила, с който могат да се транспортират хора с увреждания, и този план е самобитно надграждане. Подкрепяме още доста смислени и потребни планове в Република Северна Македония ”, сподели Захариева.-->

“Благодаря на госпожа Захариева. Нашата фантазия е да станем членове на Европейски Съюз и търсим вашия опит по европейския път, който вие успяхте да изминете ”, сподели кметът на Струмица Коста Яневски.
 БГНЕС
Само за актуалната 2019 година държавното управление на България отпусна над един милион лв. за реализацията на 11 плана на територията на цялата страна. Сред тях са създаване на втори център за ранна диагностика на аутизъм в Охрид, реорганизация на два моста в Струга и село Ложани, създаване на спортни уреди в Крива паланка .
 БГНЕС
Останалите планове са ориентирани към съдействието сред медиите от двете страни и ограниченията против „ говора на омразата “, създаване на спортни уреди в Крива паланка , фестивали в поддръжка на културния продан, като за 2019 година над 900 деца и възрастни от България взеха присъединяване в два фестивала, даване на спортно съоръжение на 6 учебни заведения и 5 детски градини в община Гьорче Петров – Скопие, поддръжка на здравната медиация измежду ромите.

В началото на 2019 година завърши един от плановете за 2018 година - възобновяване на фасадата на едно от най-големите учебни заведения в Скопие - ОУ „ Димитър Миладинов “. Общата стойност на плана възлиза на 255 000 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР