Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на акцентира възходящото значение на НАТО за Черноморския район по време на среща на външните министри на Алианса на 1 и 2 декември по видеоконферентна връзка.

Първата сесия на форума се концентрира върху рекомендациите на експертната група по процеса на размисъл за адаптиране към изменящата се среда за сигурност „ НАТО2030”. Министър Захариева благодари на групата за напъните, като акцентира, че е извънредно значимо рекомендациите да се осъществят по метод, който да ускори солидарността и единството в Алианса.

„ Необходимо е НАТО да усъвършенства наличието и ситуационната си информираност в Черноморския район “, акцентира Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Външните министри разискаха още необятен набор от въпроси, свързани с провокациите от Русия, последните развития в Близкия изток и Северна Африка, както и в Сахел.

Българският външен министър съобщи, че съдружниците би трябвало да запазят постигнатото досега в Афганистан, както и че България ще остане ангажирана в задача „ Решителна поддръжка “, до момента в който е належащо.

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на приветства напредъка в Либия и изрази очакване, че това ще послужи като основа за политическия преход. Процесът следва да е под егидата на Организация на обединените нации и в границите на Берлинския развой, а НАТО би трябвало да продължи координацията с други интернационалните организации на място, в това число с Европейски Съюз и с новоназначения специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия.

По отношение на евро-атлантическата вероятност на страните от Западните Балкани българският вицепремиер акцентира ролята на НАТО за насърчаването на добросъседските връзки, битката с дезинформацията, поддръжката на промените и практическото взаимоотношение с сътрудниците ни от района. „ Същевременно, от сътрудниците от Западните Балкани се чака да синхронизират политиките си за сигурност с тези на Алианса “, съобщи Захариева.

На втория ден от срещата министър Захариева и сътрудниците й от НАТО разискаха взаимно с Върховния представител на Европейски Съюз Жозеп Борел, страните-партньори от Азиатско-тихоокеанския район (Австралия, Япония, Нова Зеландия, Република Корея), Финландия и Швеция, измененията в световния баланс на силите, в резултат на възходящото въздействие на Китай. Участниците в полемиката се сплотиха към визията, че Китай слага евроатлантическата общественост пред голям брой провокации, само че открива и благоприятни условия за съдействие в сфери като контрола на въоръженията, битката с тероризма и други.

На последната, трета сесия на форума, външните министри на НАТО разискаха с сътрудниците си от Грузия и Украйна обстановката в Черноморския район. „ Участието на нашите най-близки сътрудници през днешния ден е мощно политическо обръщение за продължаващия ангажимент на НАТО към Грузия и Украйна “, съобщи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на. Тя препотвърди българската поддръжка за териториалната целокупност и суверенитета на двете страни. Външният ни министър приветства примирието в Нагорни Карабах и изрази вяра то да е първа крачка към трайно решение на рецесията, с посредничеството на Минската група. Видеоконферентната връзка се реализира със съдействието на Служба „ Военно разузнаване “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР