Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Започна официалното посещение на вицепремиера Екатерина Захариева в Унгария

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на дойде на летище “Ференц Лист” в Будапеща. Тя е на публично посещаване в Унгария, отдадено на 100 година от двустранните ни дипломатически връзки.

Днес в Унгария ще бъде тържествено маркиран и Денят на българо-унгарското другарство. Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на ще беседва с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, като двамата ще обсъдят двустранните връзки, икономическото и енергийното съдействие, рецесията, провокирана от разпространяването от ковид, както и тематики от дневния ред на Европейския съюз.

Двамата министри ще подпишат Меморандум за съгласие в региона на интернационалното съдействие за развиване сред Министерство на външните работи на България и Министерството на външните работи и търговията на Унгария, както и документ за отбелязване на 100-годишнината от установяването на двустранните дипломатически връзки. Това е първо двустранно посещаване на Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в Унгария.

В рамките на аудиенция Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на ще награди със Златен почетен знак на Министерство на външните работи изтъкнати българи и унгарци, съдействали за развиването на връзките ни. Отличие ще получат покровителят на българското малцинство в унгарския парламент Симеон Варга, ръководителят на Българското сдружение в Унгария Димитър Танев, ръководителят на Българското републиканско самоуправление в Будапеща Данчо Мусев и Светла Кьосева, дълготраен шеф на Училището за роден език в Будапеща.

В Унгарския народен музей, където ще се състои церемонията по награждаването, външният ни министър ще открие и художествена апаратура с българските букви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР